Mobilier urban

                                       

                                                                           Social Design for Real Life                                                                                                                                                 

      In contextul redefinirii discursului teoretic si al practicilor referitoare la conceptul de "mobilier urban", s-a accentuat nevoia stabilirii unei relatii intre actiunile publice care vizeaza calitatea amenajarilor urbane si perceptia societatii ( comunitatilor urbane) asupra acestor practici.

      Pentru a raspunde necesitatilor utilizatorilor, amenajarea urbana tinde sa dezvolte socializarea, redand spatiului public demnitatea si calitatea pierdute in timp, atribuind astfel un rol esential spatiilor destinate intalnirilor si repaos-ului.

      Modulare, realizabile din diverse materiale, multifunctionale, usor de intretinut si adaptabile varietatii tipologiei spatiilor urbane, elementele mobilierului urban reprezinta o continua provocare pentru cetatean, edil, proiectant, arhitect sau peisagist.

      Multifunctionalitatea mobilierului stradal  trebuie sa ofere o diversitate de posibilitati in sprijinul socializarii , relaxarii si desfasurarii de diferite activitati, alaturi de capacitatea acestuia de a se adapta -in functie de spatiul si zona de amplasament-la dorinta de dinamism si stil-culoare-armonie-design a individului.

      "Perspectiva din mers transforma simultaneitatea spatiului intr-o secventa de timp. Implicarea miscarii in arhitectura priveste necesitatea parcurgerii spatiului arhitectural de catre oameni, pentru perceperea si intelegerea sa"(Derer, P.)

 

Noutati

NOUL CATALOG STILE 2021 by Metalco, solutii de mobilier urban in premiera !
04/02/2021

    2021 va fi plin de surprize : idei si proiecte noi, dar mai ales produse in...detalii »